Menu

Nørre Brobys foreningsliv truet

image
Kenneth Hansen
09. november 2015 kl. 21:09

                       

Hvis I ikke så TV2 Fyn den anden dag, så kan I se det her, udsendelsen handlede om de besparelser som Kommunen nu trækker ned over hovedet på Idrætslivet i kommunen og specielt i vort område.

Over en 5 årig periode skæres tilskud til lokalerne i vort område med følgende beløb (af den samlede besparelser i Kommunen skal vort område spare 15%, eller ca 500.000, det er uanstændigt):

Brobyværk Hallen ca. 100.000

Nr. broby Hallen ca. 225.000


FC Broby ca. 155.000

Det er mere en kr. 1.200 pr indbygger pr. år i FC Brobys område (Vester Hæsinge, Brobyværk og Nr. Broby)

Vi har nu de næste 12-18 måneder til at finde løsninger, påvirke politikere og finde de folk som vil slås for vort område - og slås for at vor idrætsliv kan fortsætte på nuværende niveau og helst at udvikle sig.

Nu skal vi stå tættere sammen, det er vigtigt nu at finder de fælles resurser frem, det er vigtigt vi nu får fat i de politikere der vil vores idrætsliv i 5672 - ellers vil vor faciliteter Haller, klubhuse, ja alt det der gør at vi har en rigtigt godt foreningslive i vort område, lukke og forsvinde.

Lidt facts fra Dansk Idrætsforbunds - undersøgelse af "Idrætsforeninger i Danmak - Rammer og vilkår"
Faaborg Midtfyn pladsere sig som nr. 89 udaf 93 ( den er 5 dårligst i Danmark) når det gælder hvordan foreninger er stillet økonomisk.

Faaborg Midtfyns udgifter til Fritidsområdet pr indbygger er, kr 468 - en pladcering som nr. 75 på landsplan, og ud af disse penge brugens en stor del af pengene til at sikre at folkeskolerne har haltid - dvs ikke til fritidsområdet men til undervisningsområdet.

DIF undersøgelsen konklundere og råder til følgende handling:

"KOMMUNERNE BØR SÆTTE FOKUS PÅ DE TILTAG, DER KAN UNDERSTØTTE FRIVILLIGHED."

KÆRE POLITIKKERE I FAABORG MIDTFYN KOMMUNE, DET ER IKKE PÅ DENNE MÅDE I UNDERSTØTTER OS FRIVILLIGE.