Menu

FC Broby forlænger aftale med det bestående trænerteam og ansætter SSV Højfyn profil som assistenttræner

image Assistenttræner Mathias Olsson
Kenneth Hansen
12. februar 2021 kl. 11:53
FC Broby har ansat Mathias Olsson fra SSV Højfyn som assistenttræner

I bestræbelserne på at fastholde vores muligheder for oprykning for både vores 1. og 2. hold, og samtidig fastholde den fantastiske træningsopbakning vi har i vor seniorafdeling ( mellem 30-38 til hver træning). Er det med stor glæde at vi kan informere om, at vi har formået at forlænge bestående aftaler med vores bestående trænerteam, John Hansen og Tony Søgaard til udgangen af juni 2022, i samme ånd har vi valgt at udvide vores trænerteam med en assistenttræner til vores serie 2 hold, trænerteamet ser herefter således ud:

 

Serie 2

 • Cheftræner John Hansen
 • Assistenttræner Mathias Olsson
 • Holdleder Per Bertelsen

 

Serie 3

 • Træner Tony Hostrup Søgaard
 • Holdleder Jack Hestbech

 

 

FC Broby har ansat Mathias Olsson fra SSV Højfyn som assistenttræner

 

(FC Broby Interview med den nye assistenttræner):

Mathias det er en stor fornøjelse at byde dig velkommen til FC Broby, vil du først kort fortælle lidt om din fodboldmæssige baggrund?

 • Først og fremmest vil jeg gerne takke, for den flotte modtagelse jeg allerede har fået! For at give et kort overblik, så startede jeg med at spille i Vissenbjerg/Skalbjerg, hvor jeg kommer fra, og som i dag kendes som SSV Højfyn. Gennem ungdomsårene var jeg en tur i Middelfart og FC Djursland, hvor jeg boede på Hesselgods Fodboldkostskole. Som senior vendte jeg tilbage til Middelfarts 2. divisionshold, efter et korte ophold hos OKS i Danmarksserien og Otterups 2. division. I sommeren 2013 tog jeg tilbage til SSV Højfyn, og var med på rejsen fra Serie 1 til Danmarksserien, og har været der indtil nu.

 

Mathias det er dit første trænerjob, hvilke overvejelser har du gjort dig i den forbindelse og hvorfor har du valgt nu at gå den vej?

 • Selvom jeg rent fodboldmæssigt stadig har en del år tilbage, håber jeg, så føler jeg nu at det er det rigtige tidspunkt for at starte på trænervejen. Jeg vil stadig rigtig gerne spille, men jeg har samtidig fået en anden forståelse for den taktiske del af spillet, og jeg ved at jeg på sigt vil være træner. Så jeg føler FC Broby er en god mulighed for at kombinere de to ting.

 

Du skal hjælpe cheftræner John Hansen som assistenttræner for FC Brobys førstehold. Hvilke forventninger går du ind til samarbejdet med?

 • Jeg forventer at John primært vil bruge mig til sparring, og forhåbentlig lytter til hvad jeg har at sige. Fordi jeg også skal spille på holdet, så vil det også være vigtigt for mig at vise, at jeg ikke kun er træner, men samtidig er en holdkammerat de kan regne med, og som er villig til at arbejde for holdet.

 

I kræft af dit tidligere samarbejde og kendskab til John Hansen, går jeg ud fra du har fulgt lidt med i hvad der foregår i FC Broby og den serie 2 som holdet spiller i, hvad er det for et hold du regner med at skulle hjælpe med at støtte op om?

 • Jeg var nede og træne med i sidste vinteropstart, men grundet Corona endte det med at jeg blev i SSV Højfyn. Men det indtryk jeg fik på efter en træning var meget positiv! Jeg synes det virker som en sammentømmeret seniortrup, hvor det ikke kun handler om de 14 førsteholdspillere, men der er plads til alle. Når det så er sagt, så er jeg ikke i tvivl om, at det er nogle fodboldspillere, der forstår at være gode venner, men for alt i verden også vil vinde – hvilket vi altid vil i de 90 minutter vi er indenfor de hvide streger.

 

Mathias som du sikkert ved er der rigtig mange unge spillere i FC Brobys trup, hvad er det de unge spillere kan forvente af dig både til træning og kamp?

 • Selvom jeg kun er 28 år, så har jeg spillet en del kampe på relativt højt niveau, og jeg har været i nogle klubber, som har et meget professionelt setup. Så jeg mener selv jeg har en del erfaring, og jeg håber, at den erfaring kommer til udtryk ved min ro både på banen og i omklædningsrummet. Jeg har selv prøvet at være ung i en førsteholdstrup, og det er ikke altid nemt, men en dag bliver man selv en af de rutinerede – så de kan forvente min opbakning, så længe de komme med den rigtige mentalitet og ærgerrighed.

 

Et af de rigtige store værdinormer i FC Broby er det sociale sammenværd og fællesskabet i og omkring klubben, hvordan er din personlige holdning til denne del fodboldfællesskabet?

 • Det sociale sammenværd betyder alt for mig, og jeg mener at det især ”på vores niveau” er en afgørende faktor mellem succes og fiasko. Når vi mødes i FC Broby, så skal det være okay at stille krav til hinanden på banen, men netop pga. niveauet, så skal vi også kunne acceptere at folk gør det, fordi vi har det rigtig godt i omklædningen. Jeg mener bestemt at folk er villige til at gå meget længere for hinanden på banen, hvis vi samtidig har det godt i omklædningen uanset om vi taber eller ej.

 

Et stort velkommen til FC Broby Mathias, vi glæder os til af følge dig i trænerteamet og på holdet.